Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Şark Köşesi Önerileri

29 Haziran 2012 Cuma

Şark Köşesi Önerileri

Geçmişten günümüze kadar bir gelen olarak gelen ve dekorasyon açısından oldukça şık ve heybetli bir duruşa sahip olan şark köşeleri, artık eski değerlerini yitirmeye başlamış durumda. Eskiden birçok evde yer alan şark köşeleri artık sadece büyük evlerde belli bir alanda yer almaktadır. Değerini giderek yitiren şark köşeleri için birkaç değişiklik yaparak eski havasını tekrar ortaya çıkarabilirsiniz. Modern dekorasyon eşyalarına şark köşelerine yer vererek, modern dekorasyon örnekleri oluşturabilirken aynı zamanda şark köşesi keyfini de evlerinizde yaşatabilirsiniz.

Şark Köşesi


Modern bir şark köşesi oluşturmak için öncelikle oturma düzeninden başlamanızda yarar var. Şık ve dekoratif minder modelleri ile şark köşelerinizi süsleyerek hoş bir görüntü ortaya koyabilir ve konforu evlerinizde en iyi şekilde sağlayabilirsiniz. Oturma düzeni olarak koltuk ve kanepe modelleri yerine minderlerden oluşan bir dekorasyon modeli ile ortam oluşturmak isteyenler için şark köşesi oldukça idealdir. Şık ve konforlu minder modelleri ile dekoratif bir oturma düzeni oluşturabilir, oluşturduğunuz oturma düzeninin ortasına halı ve sehpa modelleri ile eşlik ederek son derece şık ve keyif verici ortamlara sahip olabilirsiniz.
Şark Köşesi


Şark köşesi oluştururken en çok yanlış yapılan noktalardan birisi eşya seçimleridir. Şark köşesi oluşturmak istediğiniz yerde mümkün olduğunca fazla eşya bulundurmamalısınız. Bu sayede ferah ve kullanışlı alanlara sahip olabilirken, dekoratif düzen açısından sadeliği de yakalayabilirsiniz. Şark köşe dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise seçilen eşyalarında renkleridir. Seçtiğiniz tüm mobilya ve eşyaların renkleri birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Şark köşelerinde genellikle koyu renk tonları tercih edilirken sizde kırmızı yeşil gibi renk tonları ile ortamı biraz daha aydınlatabilirsiniz.
Şark Köşesi

Evin belli bir alanını şark köşesi oluşturmak için ayırırken bu alanın ne denli kullanışlı olduğuna da dikkat etmelisiniz. Kullanışsız, ufak ve dar mekanlarda şark köşesi oluşturmak pek de hoş görüntüler oluşturmayabilir. O yüzden şark köşesi oluştururken geniş alanlar kullanmanızda büyük yarar var. Bu sayede eşya seçiminde de oldukça rahat davranabilir istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder