Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Giyinme Odası Modelleri

18 Haziran 2012 Pazartesi

Giyinme Odası Modelleri

Giyinme odaları geniş evleri olanlar için vazgeçilmez odalar arasında yer alıyor. Yatak odasından bağımsız olarak tasarlanan bu odaların dekorasyonuda büyük önem taşıyor.




Giyinme odası modellerini tasarlarken öncelikle kıyafetlerimizin türü ve çeşitliliğine uygun bir model belirlemeliyiz.


Giyinme odası kesinlikle yatak odamıza en yakın odalardan birinde olmasına hava alacak bir penceresi bulunmasına özen göstermelisiniz. Duvarlarda kullanacağınız renk açık tonlarda olmalı. Ayrıca etrafta bol ayna bulunmalı özellikle boydan gösteren. Işıklandırma yapılırken loş değil oldukça aydınlık olmalıdır.


Giyinme dolabı modellerinde takım elbise, gömlek, pantolon bölümleri ve erkeklerin en önmeli aksesuarları olan kıravat ve kol düğmeleri içinde ayrı bir bölüm düzenlenmeli. Bayanlar için uzun gece elbiseleri düşünülerek br bölme mutlaka olmalı. Ayrıca gömle, etek, pantolonlar için bölümler ve takılar için kare bölmeleri olan çekmeceler mutlaka düşünülmelidir. Eğer yerde sıkıntı varsa asansör askı modelleri kullanılabilir.

Giyinme dolaplarında ayakkabılık için raflar mutlaka olmalı. Ayrıca kazak ve tişörtler için sabit ya da çekmeli raflar oldukça kullanışlı olacaktır. Bu sayede çok sayıda eşyanızı içine alacak bir dolap ortaya çıkarabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder